Kabeljauw hapje met crème van aardpeer en kervel
Inspiratie uit het Colruyt kookboek.
Ingrediënten
- 1 kabeljauwhaasje
- 500 gr aardpeer
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 2 dl water
- 1 potje diepvrieskervel
- 1 dl room
- 4 blaadjes laurier
Instructies
- Ik heb op voorhand de crème van aardpeer gemaakt en de kervel zodat ik dit bij het serveren enkel diende op te warmen
- Schil de aardpeer en snij deze in kleine blokjes
- Zet een pot op het vuur met de aardpeerblokjes, het water , de laurierblaadjes en de bouillon
- Kook de stukjes beetgaar, haal de laurierblaadjes eruit en pureer de aardpeer
- Kruid af met enkel peper, het bouillonblokje is reeds zout genoeg
- Laat de kervel ontdooien en verwarm deze in een steelpannetje samen met de room. Kruid goed af naar smaak met peper en zout
- Zeef het mengsel nadien en laat staan tot je het gaat serveren
- Zijn je gasten er? Neem dan een ovenschoteltje en vet dit in met wat olijfolie. Kruid de vis goed langs beide kanten met peper en zout en zet 15-20 min in de oven op 180°.
- Zet het kommetje met de kervel en de aardpeercrème even in de microgolf om op te warmen
- Dresseer de kommetjes/bordjes met de aardpeercrème. Leg hierop het stukje warme kabeljauw en werk af met de kervel