- 2 rollen bladerdeeg
- 3 / 4 grote hotdogworsten
- Enkele plakjes Cheddar
- 1 stengel lente ui fijn gesneden
- Mosterd + Ketchup
- 1 ei
Met een vierkante uitsteker steek je ongeveer 10 vierkantjes uit de 2 rollen bladerdeeg. ( Je kan dit natuurlijk ook met de losse hand i.p.v met een kookring/uitsteker te werken)
Snij de plakjes cheddar in 2 en leg op alle vierkantjes een stukje kaas. ( Best zo dicht mogelijk tegen 1 zijkant, zodat je ze seffens makkelijk kan oprollen)
Spuit wat mosterd/ketchup over de kaas. let op dat je niet overdrijft of je zal een smos werkje krijgen om ze dicht te plooien!
Snijd de hotdog worsten in 3 stukken en beleg elk stukje bladerdeeg met een stukje worst. ( Leg opnieuw de worst zo dicht mogelijk tegen de zijkant)
Werk af met een paar lente uitjes en dan kunnen de pakketjes opgerold worden!
Rol de pakketjes zo strak mogelijk op en plooi de zijkanten naar onder
Leg alle pakketjes op bakpapier en maak enkele sneetjes bovenaan met een scherp mes
Klop het ei los en smeer alle pakketjes hiermee in
Bak ze 10-15 minuten op 175 °
Werk ze bij het serveren nog af met ketchup/mosterd. Smakelijk!