Mini hotdogs! Who's in?

Porties 10 mini hotdogs

Equipment

  • Een vierkante uitsteker

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 3 / 4 grote hotdogworsten
  • Enkele plakjes Cheddar
  • 1 stengel lente ui fijn gesneden
  • Mosterd + Ketchup
  • 1 ei

Instructies 

  • Met een vierkante uitsteker steek je ongeveer 10 vierkantjes uit de 2 rollen bladerdeeg.  ( Je kan dit natuurlijk ook met de losse hand i.p.v met een kookring/uitsteker te werken)
  • Snij de plakjes cheddar in 2 en leg op alle vierkantjes een stukje kaas. ( Best zo dicht mogelijk tegen 1 zijkant, zodat je ze seffens makkelijk kan oprollen)
  • Spuit wat mosterd/ketchup over de kaas. let op dat je niet overdrijft of je zal een smos werkje krijgen om ze dicht te plooien!
  • Snijd de hotdog worsten in 3 stukken en beleg elk stukje bladerdeeg met een stukje worst. ( Leg opnieuw de worst zo dicht mogelijk tegen de zijkant)
  • Werk af met een paar lente uitjes en dan kunnen de pakketjes opgerold worden!
  • Rol de pakketjes zo strak mogelijk op en plooi de zijkanten naar onder
  • Leg alle pakketjes op bakpapier en maak enkele sneetjes bovenaan met een scherp mes
  • Klop het ei los en smeer alle pakketjes hiermee in
  • Bak ze 10-15 minuten op 175 °
  • Werk ze bij het serveren nog af met ketchup/mosterd. Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It