Spring rolls met Mango en kip.
Bijna zomer en daar horen heerlijke frisse hapjes bij! Op een workshop van Delhaize maakte ik onlangs kennis met de combinatie mango, kip en zoete soya saus. Een echte streling voor de tong!Ik vind deze hapjes vooral heel leuk omdat je ze zo kleurrijk kan maken als je zelf wil, je kan variëren met allerlei soorten ingrediënten en last but not least, ze zijn toch echt wel gezonder dan een portie chips of nootjes!
Ingrediënten
- 6 rijstvellen
- 1 mango in kleine dunne reepjes gesneden
- 1 kipfilet in kleine dunne reepjes gesneden (dezelfde dikte als de Mango)
- Enkele blaadjes sla + verse spinazie
- 1 oranje paprika in dunne reepjes gesneden
- Zoete Soya saus
Instructies
- Bak de reepjes kippenfilet in wat olijfolie goudbruin en kruid goed af met peper en zout
- Leg alle voorbereidingen klaar : De sneetjes mango, kip, paprika en de blaadjes sla/spinazie.
- Neem de rijstvellen en week ze om de beurt even in lauw water zodat je ze kan plooien. ( Kijk even naar de instructies op de verpakking hiervoor).
- Leg je rijst vel klaar op een grote snijplank zodat je het makkelijk kan opplooien
- Leg eerst de sla/spinazie tegen de linkse zijkant
- Leg daarop naast elkaar : 1 reepje mango, 1 reepje kip, 1 reepje mango en 1 reepje paprika
- De bedoeling is nu dat je van links naar rechts de rijstvellen strak opvouwt en de zijkanten op het einde naar beneden plooit
- Done!
- Dien op met zoete soya saus. Smakelijk!