Frisse citroencake!
Een heerlijk frisse cake die je makkelijk kan serveren op een zomerse avond bij een kopje koffie!
Ingrediënten
- 250 gr ongezouten roomboter
- 220 gr witte bastardsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 citroen
- 100 gr Griekse Yoghurt
- 275 gr Patisseriebloem
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gr poedersuiker
- 2 handjes pistache noten
Instructies
- Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe
- Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens
- Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel
- Mix tot een glad, egaal deeg
- Neem een rechthoekige cakevorm. ( Je vind degene die ik gebruikt heb hier terug op bol.com) van 30 cm doorsnede
- Vet deze in met een cakespray of wat boter en stort het mengsel hierin
- Bak de cake 45- 55 minuten in de oven op 175°.
- Haal de cake dan uit de vorm en laat deze vervolgens volledig afkoelen alvorens je de topping maakt
- Doe dan de poedersuiker in een kommetje en voeg 5 tot 8 eetlepels warm water toe. Meng tot je een mooie witte glazuur krijgt
- Smeer de glazuur uit over de cake en werk af met gehakte pistachenoten.
- Smakelijk!