Quiche met feta, zoete aardappelen en spinazie.
Toen ik 5 jaar geleden net alleen ging wonen stond quiche bijna wekelijks op de menu thuis. Je kan er zoveel mee variëren en ik vind het echt super lekker! Verder vind ik het leuk dat je nog genoeg over hebt om enkele stukjes mee te nemen voor de lunch de dagen nadien. ( Of toch meestal:) )Het beste eraan is natuurlijk dat er niet veel werk aan is! ‘ I like’!De klassieke Quiche Lorraine was mijn persoonlijke favoriet tot ik deze versie eens probeerde! Ik heb hem moeten verstoppen of ik had gelijk de hele quiche opgegeten. Not kidding!
Equipment
- Bakvorm met losse bodem
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 kleine zoete aardappelen
- 200 gr spinazie
- 3 eieren
- 150 ml light room
- 2 teentjes look
- Geraspte kaas ( light)
- Peper/Zout
- 50 gr Feta
- Paneermeel
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes
- Verhit een wokpan op het vuur met wat olijfolie en voeg de blokjes aardappel hieraan toe samen met de geperste look
- Zet een hoge pot op het vuur met wat olijfolie en laat de spinazie slinken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
- Laat de aardappelblokjes op een zacht vuurtje gedurende 5 -10 minuten bakken ( roer regelmatig eens om) en voeg nadien de spinazie toe.
- Kruid het geheel nog even af met peper en zout
- Leg de aardappel blokjes en de spinazie in een zeef. Het vrijgekomen sap van de spinazie kan er namelijk voor zorgen dat je bodem te vochtig wordt van de quiche
- In een aparte kom klop je de eieren los samen met de room en kruid af naar smaak met peper en zout
- Bekleed nu je bakvorm met het bladerdeeg en bedek de bodem met wat paneermeel ( 2,3 eetlepels)
- Schep nu de spinazie en de aardappel blokjes in de vorm en strooi hierboven de verkruimelde feta over
- Giet het eiermengsel over de vulling en werk af met geraspte kaas
- Zet het mengsel 30 minuten in de oven op 180°
- Smakelijk!