Héérlijke Nasi Goreng waar je geen genoeg van krijgt !

Waarom naar de chinees gaan als je het thuis kan klaarmaken? : )

Ingrediënten

  • 800 gr kip
  • 125 gr roze garnalen
  • 1 bussel pijp-ajuintjes
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 400 gr wok groenten
  • 400 gr sojascheuten
  • 200 gr erwten (diepvries)
  • 250 gr lange graan rijst
  • 1 Knorr bouillonketeltje vlees
  • 4 eieren
  • Ketjap

Instructies 

  • Snipper de ajuin samen met de teentjes look fijn
  • Zet een wokpan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hier de ajuin/look snippers in
  • Snijd de kip in lange, dunne en kleine reepjes en bak deze in de wokpan goudbruin
  • Bak ondertussen in een aparte pan een omelet van de 4 eieren. ( Afgekruid met peper en zout)
  • Snijd de omelet in kleine fijne reepjes nadien en zet even apart
  • Zet een aparte pot op het vuur en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. ( Voeg een bouillonblokje in het water voor extra smaak)
  • Snij de pijp-ajuintjes in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de kip.
  • Voeg dan de wok groenten, samen met de erwtjes toe aan de wokpan met de kippenreepjes. Voeg ook het bouillonketeltje toe.
  • Voeg er de Ketjap aan toe ( enkele eetlepels naar smaak) en kruid af met peper en zout.
  • Voeg dan de garnalen samen met de soja scheuten toe
  • Als laatste voeg je de stukjes omelet toe samen met de rijst. Proef of er nog wat Ketjap of peper/zout bij moet.
  • Veel smulplezier!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It