Héérlijke Nasi Goreng waar je geen genoeg van krijgt !
Waarom naar de chinees gaan als je het thuis kan klaarmaken? : )
Ingrediënten
- 800 gr kip
- 125 gr roze garnalen
- 1 bussel pijp-ajuintjes
- 2 ajuinen
- 2 teentjes look
- 400 gr wok groenten
- 400 gr sojascheuten
- 200 gr erwten (diepvries)
- 250 gr lange graan rijst
- 1 Knorr bouillonketeltje vlees
- 4 eieren
- Ketjap
Instructies
- Snipper de ajuin samen met de teentjes look fijn
- Zet een wokpan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hier de ajuin/look snippers in
- Snijd de kip in lange, dunne en kleine reepjes en bak deze in de wokpan goudbruin
- Bak ondertussen in een aparte pan een omelet van de 4 eieren. ( Afgekruid met peper en zout)
- Snijd de omelet in kleine fijne reepjes nadien en zet even apart
- Zet een aparte pot op het vuur en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. ( Voeg een bouillonblokje in het water voor extra smaak)
- Snij de pijp-ajuintjes in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de kip.
- Voeg dan de wok groenten, samen met de erwtjes toe aan de wokpan met de kippenreepjes. Voeg ook het bouillonketeltje toe.
- Voeg er de Ketjap aan toe ( enkele eetlepels naar smaak) en kruid af met peper en zout.
- Voeg dan de garnalen samen met de soja scheuten toe
- Als laatste voeg je de stukjes omelet toe samen met de rijst. Proef of er nog wat Ketjap of peper/zout bij moet.
- Veel smulplezier!