Gemarineerde kippenbouten met rijst en fijne boontjes

Porties 2 personen
Met een simpel stukje kip kan je zoveel kanten uit. Wat dacht je van een lekkere, zoete marinade? 
Ik was althans zeker fan! Houd er wel rekening mee dat je de marinade best enkele uren op voorhand maakt zodat deze goed kan intrekken in de kip.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 teentjes look
  • Enkele eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels Ketjap
  • 2 eetlepels Honing
  • Sesamzaadjes
  • 250 gr rijst
  • 1 blikje zoete mais
  • 300 gr boontjes (Haricots Verts)

Instructies 

  • Neem een grote mengkom en voeg hier de kippenbouten, de fijngeperste teentjes look, de ketjap en de honing samen
  • Voeg dan enkele eetlepels olijfolie toe en meng alles goed onder elkaar
  • Zorg dat de kip goed in de marinade ligt en zet de kom dan enkele uren in de ijskast
  • Leg dan de kippenbouten in een ingevette ovenschaal en overgiet met de marinade
  • Bak ze ( afhankelijk van de dikte) 20-30 minuten op 200°.
  • Wanneer ze uit de oven komen leg je ze in een schaaltje ( of direct op het bord) en lepel je nog wat marinade erover en werk af met sesamzaadjes.
  • Lepel 2 keer tijdens het bakken de marinade wat over de kippenbouten
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en meng met de mais. Gebruik 2 bouillon blokjes voor pasta bij het koken van de rijst. Dit zorgt voor veel meer smaak!
  • Snijd de uiteinde van de boontjes en kook de boontjes nadien in gezouten water voor 6-8 minuten. ( Als je ze wat knapperig wilt haal je ze er vroeger uit)
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It