Kabeljauw met een notenkorst & een romige pasta met spinazie en ricotta
Een héérlijk romige pasta geserveerd met een zalig stukje vis met een lekkere korst. Een toppertje als je het aan mij vraagt!
Ingrediënten
- 450 gr verse spinazie
- 2 teentjes look
- 400 gr Linguine
- 250 gr ricotta
- 4 takjes met tomaatjes
- 4 stukjes verse kabeljauw
- 4 lepels Panco
- 4 lepels Parmezaan
- handje Walnoten
Instructies
- Neem een ovenschotel en vet deze in met olijfolie. Pers een teentje look en leg dit mee in de schotel
- Leg hier de takjes met tomaatjes in en kruid af met basilicum, peper en zout. ( wrijf de tomaatjes goed in met de olie en de kruiden)
- De tomaatjes moeten ongeveer 18-20 minuutjes inde oven op 180°
- Neem de blender en voeg hier de Parmezaan, de panco, de walnoten, een teentje look en een lepel olijfolie aan toe.
- Mix goed en kruid wat af met peper en zout
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en legde stukken kabeljauw hierin
- Bedek elke vis met wat van de crumble
- De vis zet je ( afhankelijk van de dikte) 12- 15minuten in de oven op 180°. Deze kunnen dus samen met de tomaatjes de oven in
- Zet dan een grote pot op het vuur met wat olijfolie
- Laat de spinazie hierin slinken en kruid af met peper en zout
- Meng dan de ricotta samen met de spinazie tot een romig geheel. ( proef en kruid ook hier nog wat af met peper/zout)
- Kook de linguine zoals aangegeven op de verpakking en voeg dan toe bij de spinazie
- Voeg een lepel olijfolie toe zodat je alles makkelijk kan mengen
- Serveer dan de vis, de tomaatjes en de pasta samen. Smakelijk!