Preisoep met brie & spekjes
Niets lekkerder dan een heerlijk soepje op de koude winterdagen. Tevens is het ook een perfect voorgerecht voor de opkomende feestdagenaangezien het je niet al teveel tijd kost en het een lekkere, verrassende combinatie is.
Ingrediƫnten
- 600 gr preiwitten (in ringetjes gesneden)
- 2 kleine aardappelen (in grove stukken gesneden)
- 1,2 liter kippenbouillon (1,2 L water + 2 kippenbouillon blokjes)
- 180 gr Brie
- 100 gr spekjes
Instructies
- Smelt een goede lepel boter in je soep pot
- Snijd de ajuin in grove stukken en laat die even stoven in de boter
- Voeg dan de prei toe samen met de aardappelen en een minuutje mee stoven
- Overgiet alles met de kippenbouillon en laat de soep 20 minuten doorkoken
- Na 20 minuten voeg je de brie in stukjes toe. Je moet de korst hier niet verwijderen
- Mix nu alles tot een mooi geheel en laat even afkoelen zodat je ze kan afkruiden met peper en zout naar smaak
- 10 minuten alvorens je de soep gaat serveren bak je de spekjes in wat boter