Gezonde start van 2019 : Ontbijt kom met Chia pudding, homemade granola, blauwe besjes en pindakaas
Is iedereen zijn jaar goed begonnen? Zijn de goede voornemens ondertussen al omgezet tot effectieve acties? Hier alvast wel! Zoals elk jaar beslis ik dat ik gezonder wil eten en meer wil gaan bewegen. Vaak lukt me dit ook maar ergens in Maart, April begint het dan af te zwakken.. Goede voornemens dit jaar? Het veel langer volhouden natuurlijk! Gezond eten betekent voor mij echter niet leven op water en wortels. Nee, gezond eten betekent voor mij vooral bewuster omgaan met je porties, met wat je eet en vooral gevarieerd te koken. Het is immers moeilijk vol te houden op de lange termijn als je altijd hetzelfde eet. Dit ontbijtje vult echt geweldig goed en is eens iets anders dan die boterham of dat eitje!Met het recept hieronder ben je wel even zoet voor een paar ontbijtjes!
Ingrediënten
Voor de Chiapudding
- 100 gr Chia zaadjes
- 450 ml amandelmelk
- 2,3 eetlepels agave siroop
- Kaneel naar smaak
Voor de Granola ( ineens genoeg voor een grote voorraad) :
- 130 gr havervlokken
- 250 gr noten naar keuze
- 50 gr gepofte quinoa
- 30 gr Chia zaadjes
- 30 gr Pompoenpitten
- Enkele eetlepels Agave siroop
- 75 gr Kokosvlokken
- Kurkuma (voor de goudbruine kleur)
- Kaneel naar smaak
- 3 eetlepels Kokosolie
Voor de topping ( van 1 ontbijtkom)
- 1 lepel pindakaas (100% noten)
- 1 handje blauwe bessen
Instructies
- De chia pudding kan je best de avond voordien klaarmaken. Meng alle ingrediënten in een kommetje en roer goed. Zet dit een nachtje in de ijskast
- Voor de granola meng je eerst alle droge ingrediënten in een kom
- Voeg daarna de agave siroop toe en de kokosolie en meng alles goed door elkaar met een lepel
- Spreid alles uit over een bakplaat en bak de granola 10-15 minuten op 170°. Het is belangrijk dat je niet te ver weg gaat van je oven zodat het mengsel zeker niet aanbakt! De granola krijgt echt een supermooie gouden kleur door de Kurkuma!
- Neem de dag nadien de Chia pudding uit de ijskast en doe dit in een kommetje. Werk af met de granola, de besjes en de pindakaas!