Red Velvet Cupcakes voor Valentijn ❤

Porties 24 cupcakes
Cupcakes zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Jong, oud.. iedereen is er wild van.
1 van de toppers is de Red Velvet Cupcake. Het is een heel mals cakeje met een vurige rode kleur. Perfect om je geliefde dus te verrassen met Valentijn!

Equipment

  • Cupcake bakvorm
  • Hartjes uitstekers ( ik kocht de mijne op ' De Leukste Taartenshop'

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels Cacaopoeder
  • 140 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gr fijne suiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 grote eieren of 4 kleintjes
  • 250 ml karnemelk
  • Rode kleurvloeistof (40 gr)

Voor de topping

  • 250 gr Mascarpone
  • 250 gr Poedersuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • Rode rolfondant

Instructies 

Enkele tips vooraf :

  • Spuit de toefjes pas op je cupcakes wanneer je ze wil serveren, dus niet liefst de dag ervoor
  • Voor het mengen, klop de koude mascarpone eerst los met een spatel en voeg dan de bloemsuiker toe. Maak direct toefjes
  • Leg de spuitzak niet opnieuw in de ijskast, dit zal ervoor zorgen dat de consistentie minder vast wordt
  • Haal de cakejes wat vroeger uit de oven ( +/- 15 min) als je ze extra smeuïg wil. Je zal ze dan wel uit het cupcake papiertje moeten halen aangezien deze door de smeuïgheid los komen.

Voor de cupcakes :

  • Meng in een kom de bloem en het cacaopoeder
  • Klop de boter samen met de suiker , vanillesuiker en het vanille extract tot een romig geheel
  • Voeg er daarna één voor één de eieren aan toe en blijf mixen tot je een luchtig beslag krijgt
  • Meng in een aparte kom de karnemelk samen met de rode kleurvloeistof. Je hebt wel wat rode kleurvloeistof nodig want door het gebruik van het cacaopoeder zal anders de bruine kleur overheersen.
  • Zeef het mengsel van de bloem/cacaopoeder bij het botermengsel
  • Voeg voorzichtig ,in verschillende keren, de karnemelk toe
  • Meng het beslag goed en zorg dat je rode kleurstof duidelijk overheerst
  • Vul de cupcake vormpjes met 3/4 van het beslag. Een ijsschepper is echt perfect hiervoor!
  • Bak de cakejes ongeveer 17-20 min op 180 ° en laat ze nadien minstens 2 uur afkoelen alvorens je de topping maakt

Dan is het tijd voor de topping :

  • Doe de mascarpone, de bloemsuiker en het vanille extract in een mengkom en mix goed tot je een egaal beslag krijgt
  • Schep het mengsel in een spuitzak ( voorzien vaneen spuitmondje) en laat het minstens een uur opstijven in de ijskast
  • Spuit mooie toefjes op de cupcakes vlak voor het serveren! Je kan de cupcakes best enkele dagen bewaren in de ijskast

Hartjes uit rolfondant

  • Tip : Als je met rolfondant werkt, leg deze dan eerst na het uitrollen even op een bord in de ijskast. Dit zorgt ervoor dat je de vormpjes er makkelijk zal kunnen uithalen!
  • Druk met een uitstekertje hartjes uit de fondant en werk de cupcakes hier mee af
  • Smakelijk !
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It