- 125 gr witte chocolade
- 2 eieren
- 1 bakje aardbeien
- Amaretto
- 2 dl slagroom
- 30 gr bloemsuiker
- Muntblaadjes
- Pistache nootjes (grof gesneden)
Begin de avond voordien met het marineren van de aardbeien
Snijd de aardbeien in 4 stukjes en leg deze in een kommetje
Giet Amaretto over de aardbeien tot ze net bedekt zijn. Zet het kommetje een nachtje in de ijskast
Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen
Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel op tot een luchtige massa samen met een eetlepel Amaretto
Klop het eiwit ondertussen ook stijf
Doe de afgekoelde chocolade bij het eigeel en mix het geheel met een mixer
Neem dan een spatel en spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolade mengsel.
Klop de slagroom half stijf ( = de structuur van yoghurt) samen met de bloemsuiker
Spatel deze als laatste door het geheel en giet de chocomousse in de glaasjes
Zet deze nu ( voor een nachtje of enkele uren)in de ijskast
Serveer met de stukjes aardbei, muntblaadjes en pistachenoten
Smakelijk!