Chateaubriand met gegrilde asperges, bloemkool crème & aardappels uit de airfryer met teriyaki saus.
De feestdagen zijn voorbij en we proberen allemaal wat gezonder te eten! Maar omdat het weer er niet echt op betert en we toch nog nood hebben aan wat comfort food kan een goed stukje vlees wel smaken! Bovendien is dit gerechtje absoluut niet zo ongezond 😉
Ingrediënten
- 4 stukken Chateau Briand
- 1 pakje groene asperges
- 4 grote aardappelen
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 350 ml kippenbouillon (1 blokje opgelost in 350 ml water)
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- Terriyaki saus
Instructies
- Eerst gaan we de bloemkool crème maken. Snipper het sjalotje fijn & fruit dit wat aan in olijfolie op het vuur
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe dit mee in de pot
- Giet nadien de kippenbouillon erbij en laat nu 15 minuten koken
- Neem de blender en giet de inhoud van de pot hier volledig in. Mix nu tot een glad geheel en voeg 1 eetlepel olijfolie toe
- Kruid naar smaak af met peper en zout
- Je kan dit perfect op voorhand klaarmaken en even opwarmen in de microgolf
- Schil dan de aardappelen en snijd met een scherp mes kleine plakjes in de aardappelen. ( let op dat je niet volledig doorsnijd)
- Pers het teentje look en leg dit in een kommetje met wat olijfolie. Smeer nu de aardappeltjes hiermee in en leg ze in de airfryer
- Bak ze 25 minuutjes op 180°. ( kijk na 20 minuten eens of ze al dan niet al gaar zijn)
- Bak dan de chateaubriand saignant. Zorg ervoor dat het vuur hoog genoeg staat en bak beide zijde enkele minuten goed aan in wat boter.
- De asperges bak je in een gril pan voor ongeveer 10 minuutjes. Kruid ze goed af met peper en zout
- Tijd om te dresseren! De bloemkool crème smeer je wat uit met de onderkant van een lepel en daarop leg je stukjes vlees
- Over de aardappelen giet je wat Teriyaki saus
- Smakelijk!