Pasta Time! Deze héérlijke romige saus van gegrilde paprika's kan je moeilijk weerstaan. Geserveerd met kip & pijnboompitjes.
Als er iets is wat ik moeilijk kan missen is het pasta. Believe me, I've tried. Het moet zo lekker maar niet zijn!Een goede spaghetti bolognese, macaroni met ham & kaas of deze pasta met gegrilde paprikasaus mogen dan ook niet ontbreken op de menu zo nu en dan! Who's with me?
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes look
- 100 ml droge witte wijn
- 250 dl room
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
- 400 gr pasta naar keuze
- vers geraspte Parmezaan
- handje pijnboompitjes
Instructies
- Eerst snijd je de paprika’s in 4 stukken en verwijder je alle pitjes.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en kruid af met peper en zout
- Bak ze gedurende 30 minuten op 200° in de oven
- Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan in grote pan op een matig vuurtje
- Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken
- Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg toe
- Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel even inkoken
- Giet nu de saus in een blender zodat het 1 mooi fijn gemixt geheel wordt
- Giet dan de saus terug over in de pan en voeg de room toe. Laat het geheel even inkoken & kruid dan goed af met peper en zout!
- Ondertussen kook je de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. ( Kruid ook af met peper & zout)
- Giet de pasta af en meng deze goed onder de saus. Bak de pijnboompitjes kort in een pan zonder vetstof
- Serveer indien mogelijk direct en werk af met verse Parmezaan schilfers en pijnboompitjes. Smakelijk!