Vispannetje met Groene & Witte asperges
Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 6 groene asperges
- 250 gr verse kabeljauwfilet
- Garnalen (voor de afwerking)
- 250 ml room
- 100 ml witte wijn
- 1 sjalotje
- 2 teentjes look
- 150 ml visbouillon (3/4de bouillonblokje opgelost in water)
- 1 eetlepel maïzena
Instructies
- schil de witte asperges grondig en snijd het houterige stukje langs de achterkant af
- Was de groene asperges en snijd ook hier de achterkant af
- Snijd de asperges in 3 of 4 stukjes, afhankelijk van de grootte, en kook deze in licht gezouten water voor 4 minuten.
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier het fijngesneden sjalotje en de uitgeperste teentjes look wat in aan
- Doe dan de asperges erbij en roer goed om. Blus met de wijn en laat even doorkoken
- Schenk de room erbij & los de eetlepel maïzena op in de visbouillon. Giet deze dan ook bij de saus
- Kruid goed af naar smaak met peper & zout
- Snijd de kabeljauw filet & de zalm in blokjes en doe deze bij de saus. Laat enkele minuten koken tot de vis gaar is
- Werk de bordjes bij het serveren af met wat garnalen. Smakelijk!