Ciabatta broodjes met buffelmozarella en warme tomaatjes
Dit is gegarandeerd 1 van mijn favoriete lunchgerechtjes geworden sinds de lockdown periode. Het is echt een klein smaak bommetje waar je gewoon gelukkig van wordt.
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 1 bakje kerstomaten
- Balsamico Crème
- olijfolie
- 1 teentje look
- 250 gr Buffelmozarella
- Rucola salade
- handje pijnboompitten
Instructies
- Snijd de kerstomaatjes doormidden en meng ze ineen ovenschaaltje met een lepeltje balsamico crème, een eetlepel olijfolie en een teentje look
- Zet de ovenschool 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Giet nadien het vocht af uit het schoteltje
- Snijd de ciabatta broodjes doormidden. Je kan ze nog even in wat boter in de pan bakken zodat ze lekker krokant zijn
- Bak de pijnboompitjes even in een pan zonder vetstof
- Beleg dan de broodjes met rucola, sneetjes buffelmozarella en serveer met de warme tomaatjes
- Werk af met geroosterde pijnboompitjes en balsamico crème