- 2 kipfilets
- 1 zakje Crispy chicken kruidenmix van AH
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 handjes grof geplette Cornflakes
- Peper & Zout
Voor de Saus :
- 60 ml ananassap
- 60 ml water
- 60 ml appelazijn
- 50 gr ketchup
- 40 gr witte suiker
- 35 gr bruine suiker
- 10 gr maïzena
We beginnen met de saus :
Roer de maïzena los in 20 ml water tot het volledig opgelost is
Doe de rest van de ingrediënten onder elkaar en breng zachtjes aan de kook in een steelpannetje
Laat even doorkoken en voeg dan de maïzena toe
Roer goed en haal nadien het pannetje van het vuur om af te koelen
Dan gaan we de kippen bites maken :
Snijd de kipfilets in kleine blokjes en meng deze samen met de olijfolie en de kruidenmix onder elkaar in een grote pot
Strooi de verkruimelde cornflakes ( houd een beetje apart) hierover en meng alles door elkaar
Vet een ovenschaal in en leg hier de kippenblokjes in
Strooi de opzij gehouden cornflakes over de kippenblokjes en kruid wat af met peper en zout
Zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten op 225°
Smakelijk!