Eerst gaan we het deeg maken! Houd er rekening mee dat je uit dit deeg +/- 10 taartjes haalt. Ik vries altijd wat in!
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels vanille extract
- 150 gr blonde cassonade suiker
- 280 gr patisseriebloem
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 ei
- 180 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
Voor de chocolademousse :
- 2 eierdooiers
- 35 gr suiker
- 1 theelepel bloem
- 120 ml melk
- 120 gr pure chocolade
- 200 ml slagroom
Voor de afwerking :
- Verse Aardbeien
- Grof gesneden pistache noten
- Bloemsuiker
- Muntblaadjes
Voor het deeg :
Meng de suiker, het ei en de boter in een mengkom
Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken
Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad
Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen
Het te veel aan deeg neem je weg. Prik nog enkele gaatjes met een vork in het deeg en bak ze dan 13 minuten op 180%
Zet ze even aan de kant!
Dan gaan we de chocolademousse maken :
Verwarm de melk in een pannetje op het vuur
Klop dan in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig ( het moet heel licht van kleur worden)
Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het geheel op met een garde
Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken. Je moet wel blijven roeren zodat het ei niet gaat stollen
Hak de chocolade grof en voeg die toe wanneer het mengsel goed is ingedikt
Blijf nu goed roeren totdat alle chocolade gesmolten is en je een egaal mengsel gekregen hebt
Klop dan de slagroom half stijf en voeg die met een spatel onder het geheel
Doe het mengsel in een kom en laat minstens een uur opstijven in de ijskast
Afwerking :
Neem de vormpjes erbij
Doe de opgesteven chocolademousse in de spuitzak met het kartelmondje en spuit nu mooie toefjes chocolademousse over heel het vormpje
Werk af met de aardbeien, de pistachenoten, de muntblaadjes & de bloemsuiker
Je kan de taartjes best een uur voor het eten uit de koelkast halen.
Ze zijn héérlijk, ik kan het je verzekeren!