- 300 gr spinazie
- 300 gr gehakt
- 250 gr pasta
- 250 ml room
- 2 handjes pijnboompitjes
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 2 teentjes look
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Snipper de look fijn en bak deze kort aan in wat olijfolie in een ruime wokpan
Doe de spinazie erbij en laat slinken. Kruid af met peper & zout en zet even aan de kant.
Bak het gehakt ondertussen goudbruin
Zet de pasta op het vuur en kook gaar. Houd een glas kookvocht bij
Giet het kookvocht bij het gehakt en doe ook de room erbij samen met het bouillonblokje
Snijd de spinazie fijn en voeg deze er ook onder
Bak de pijnboompitten aan in een pan zonder vetstof. Kijk goed dat ze niet verbranden, ze hebben niet lang nodig!
Kruid het geheel verder af naar smaak en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe
Schep de pasta onder de saus en serveer direct samen met de pijnboompitjes als afwerking