- 400 gr macaroni
- 500 ml volle melk
- 60 gr boter
- 60 gr bloem
- 250 gr geraspte kaas
- 5 grote eetlepels ketchup
- 150 gr spekjes
Eerst gaan we de saus maken. Zet een pannetje op het vuur met de boter en laat smelten
Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je met een garde alles door elkaar
Zodra je de geur van koekjes riekt in de keuken voeg je de melk toe
Verhoog het vuur een beetje en blijf heel goed roeren met je garde zodat het mengsel niet aanbrand
Als de saus goed begint in te dikken voeg je de kaas toe
Blijf goed doorroeren op een zachter vuurtje en als de kaas volledig gesmolten is, voeg je de ketchup toe. ( Je kan hier ook nog wat extra melk toevoegen als de saus te dik is of ketchup/kaas naar smaak)
Kruid de saus af naar smaak met peper en zout
In een apart pannetje bak je de spekjes wat aan in boter en voeg je ze nadien toe aan de saus
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Serveer direct met de saus!