- 400 gr donkerbruine bastardsuiker
- 3 grote eieren (of 4 kleintjes)
- 1 theelepel vanille extract
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 220 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 theelepel kaneel
- 450 gr zelfrijzende bloem
Klop de suiker met de boter op tot een mooi geheel
Voeg het vanille extract toe & nadien de eieren
Roer met een mixer tot je een mooi luchtig geheel krijgt
Voeg dan de zelfrijzende bloem toe & de speculaas + de kaneel kruiden
Neem je bakvorm erbij & bekleed deze met een vel bakpapier
Stort het mengsel in je vorm en strijk het gelijk uit over de vorm met behulp van een spatel
Zet de cake in de oven op 200° voor +/- 40 minuten. Prik even met een satéprikker in je cake alvorens je hem eruit haalt. Is het stokje vochtig, laat hem dan nog even staan.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Nadien kan je hem in blokjes snijden of werken met leuke vormpjes!
Smakelijk!