- 500 gr varkensgehakt
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels Worcester saus
- 2 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 150 gr passata
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel chili poeder
- 2 wortelen
- 2 paprika's
- 6 hamburger broodjes
- 6 plakjes cheddar kaas
Hak de ajuin en de look in fijne stukjes en fruit deze wat aan in olijfolie
Voeg het gehakt hieraan toe en bak het gaar
Snijd de wortelen en de paprika's in fijne stukjes
Voeg dan de groenten, de tomatenpuree, de tomatensaus, de worcestersaus, de bruine suiker en de mosterd toe aan het gehakt
Laat de saus even inkoken op het vuur tot ook alle groentjes beetgaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken
Roer regelmatig in de pan zodat de saus niet aanbakt
Kruid dan het geheel af met peper, zout en chili poeder
Snijd de hamburger broodjes doormidden en leg in een ovenschaal
Beleg de hamburgers met de saus en leg bovenop het gehaktmengsel de kaas
Zet even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is
Smakelijk!
-