Voor de saus :
- 250 gr pindakaas (Ik gebruikte die van Calvé)
- 150 ml warm water
- 1,5 eetlepel Sambal
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels Sesamolie
- 3,5 eetlepels Ketjap Manis
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels azijn
Voor de rest :
- 3 kipfilets
- Enkele stengels pijpajuin
- 2 Paprika's (in stukjes gesneden)
- 1 rode ajuin (in halve ringetjes gesneden)
- Handvol pinda's voor de afwerking
- 2 builtjes witte rijst
Bereiding kip & groentjes :
Snijd de kipfilets in dunne reepjes en bak goudbruin in een verhitte wokpan
Doe de groentjes erbij en blijf goed roeren zodat het geheel niet aanbrand
Voeg dan de pindasaus toe en zet alles op een laag vuurtje
de afwerking :
Snijd enkele pinda's fijn
Kook de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af
Neem de bordjes erbij en serveer de rijst met de kip in de pindasaus en werk af met enkel stukjes pinda
Smakelijk!