- 6 eieren
- 50 cl Baileys
- 190 gr suiker
- 20 cl room
- 3 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
Allereerst gaan we de eierdooiers scheiden van de eiwitten
Met een mixer klopt je de eigelen samen met de suiker op tot een luchtige bleke massa. ( het moet bijna wit zien)
Dan dompel je de gelatine blaadjes even onder in lauw water ( zeker niet te warm) en knijp je ze vervolgens uit.
Giet de Baileys in een koffietas en doe hierin de blaadjes gelatine
Zet de tas in de microgolf voor 1 minuut op 900 W
Roer daarna met een lepel in de tas tot alle blaadjes gelatine opgelost zijn en laat nadien de Baileys lauw worden.
Nu is het tijd om de eiwitten in een aparte kom op te kloppen
Voeg dan de lauwe Baileys toe aan de luchtige ei/suiker massa
Meng de eiwitten voorzichtig met een spatel onder het mengsel.
Klop de room half op ( niet te stijf) samen met de vanille suiker en spatel vervolgens deze ook voorzichtig onder het mengsel.
Je kan altijd eens proeven en vind je dat er te weinig Baileys in zit? Houd je dan zeker niet in om een extra scheutje er nog bij te doen 😉
Giet de mousse in enkele kommetjes en laat enkele uren opstijven!
Werk af met Cacao. De versiering komt van : www.deleukstetaartenshop.be
Smakelijk!