- 2 rode paprika's
- 50 ml witte wijn
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 1 builtje rijst
- 8 scampi's (( 2 per persoon))
- Enkele pijnboompitten (voor de afwerking)
- Peterselie (voor de afwerking)
Snijd de paprika's doormidden en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
Doe er wat olijfolie over en kruid af met peper & zout
Zet ze dan voor 30 minuten in de oven op 180°
Fruit het fijngesneden sjalotje en het fijngeperste teentje look aan in wat olijfolie in een pan op het vuur
Blus het met de witte wijn en roer goed
Ondertussen kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Haal de paprika's uit de oven en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze mee in de pan
Roer goed tot de wijn bijna helemaal opgelost is en mix het geheel dan in de blender
De kruiding is hier heel belangrijk! Kruid goed af naar smaak met peper & zout
Bak dan de scampi's op een hoog vuur kort aan beide kanten en kruid ook deze goed af
Neem de serveerschaaltjes en schep hierin een lepeltje rijst en daarbovenop de paprika saus
Werk af met de Scampi's, de pijnboompitten en wat peterselie
Smakelijk!