- 2 grote mango's
- 2 kleine eieren (we hebben enkel het eiwit nodig)
- 1 blaadje gelatine
- 200 ml slagroom
- enkele eetlepels suiker
- Enkele pistachenoten
Pel de mango en snijd al het vruchtvlees weg rond de pit. Gooi dit allemaal in de keukenmixer en mix tot een mooi glad geheel
Neem de eiwitten met 3 eetlepels suiker en klop mooi stijf op
Roer dit dan voorzichtig onder het mango mengsel
Het gelatineblaadje laat je ondertussen even weken in koud water
Klop dan de room half stijf met een hoeveelheid suiker naar keuze ( ik gebruikte 3 lepels) en meng dit dan ook onder het mangomengsel
Dan knijp je het gelatine blaadje goed uit en los je het blaadje op in 3 eetlepels warm water in een kommetje. Roer goed zodat het volledig oplost en meng nadien onder het mango mengsel
Schep het nu in de gewenste serveerschaaltjes en laat even opstijven
Snijd enkele pistachenoten grof en dresseer over de schaaltjes
-