- 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 220 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels vanille extract
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels volle melk
- 2 eetlepels Cacaopoeder
- 1 zakje chocolade glazuur van Dr. Oetker
Meng de boter en suiker tot een romig geheel
Voeg dan het vanille extract toe en de eieren 1 voor 1
Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een mooi, glad geheel
2/3de van het vanille beslag haal je uit de kom.
Meng ondertussen het cacaopoeder en de melk goed door elkaar en voeg dit toe aan het 1/3de vanillebeslag
Neem dan je ingevette bakvorm en doe hierin de helft van het vanillebeslag. Strijk het mooi glad uit
Hierover doe je het het cacaomengsel en strijk het ook mooi uit.
Werk af met het overige vanillebeslag
Maak dan met een mes een kronkel beweging doorheen heel het beslag, hierdoor krijg je de mooie marmer vorm
Bak de cake 50-60 min op 175°.
Werk dan af met de héérlijke chocolade glazuur van Dr. Oetker!