Voor het deeg :
- 500 gr bloem
- 1 zakje baking powder
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 ei
- 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 250 gr suiker
Voor de vulling :
- 4 grote appels
- 0,5 citroen (uitgeperst)
- 1,5 theelepel kaneel
- 120 gr suiker
Meng de bloem, het bakpoeder, de witte suiker en de vanillesuiker in een kom
Voeg de boter toe en meng met je keukenmixer tot een goed kruimelig deeg. Je kan het ook met je handen doen !
Voeg dan het ei toe samen met de vanillesuiker toe en meng het deeg met je handen tot een egaal deeg
2/3de van het deeg gebruik je om je springvorm te bekleden. Voorzie de bakvorm van een vel bakpapier en druk hier het deeg goed in aan, ook aan de zijkanten
Schil de appels , snijd ze in 4 en rasp ze.
Duw dan al het vocht uit de stukjes appel en meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel
Leg dit mengsel nu over je taartdeeg. Zorg er wel voor dat je zijkanten van je taart even hoog zijn als tot waar de vulling komt.
De rest van het deeg dat je overhad gaan we nu verkruimelen bovenop de appelvulling. Beweeg het deeg door je vingers en verkruimel het zo
Bak de taart ongeveer 50 minuten op 175°.
Lekker warm of koud en zeker een aanrader met vers vanille ijs!
Ook perfect als verjaardagstaart! : )