Het gerecht is blijkbaar ontstaan door een kapper die bij een Shoarma zaak , in de buurt van zijn salon, regelmatig een schotel bestelde met al zijn favoriete ingrediënten. Deze schotel werd al snel ‘ kapsalon ‘ genoemd en werd razend populair. Thank god for Google 🙂Ik wou al heel lang een ‘ homemade’ versie op de menu te zetten & dat deed ik deze week dan maar eens. Een geslaagde poging, het bleek ook echt héél simpel te zijn.
Equipment
- 2 ovenschaaltjes of aluminium bakjes
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 2 handjes sla
- 0,5 komkommer
- Kerstomaatjes
- Shoarma kruiden (verkrijgbaar bij AH)
- 100 gr geraspte kaas
- Frietjes
Voor de Saus :
- 250 gr Griekse Yoghurt
- 2 eetlepels Light Mayonaise
- 2 eetlepels mosterd
- 1 teentje look
- 1 handje fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Eerst gaan we de saus maken. Héél simpel : Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed. Zet dan even opzij
- Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en was de sla
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin. ( Kruid wat af met peper en zout).
- Meng er dan goed wat shoarma kruiden onder zodat de smaak echt overheerst
- Bak de frietjes ondertussen goudbruin en laat de oven voorverwarmen op 200°
- Vul dan de bakjes met de kipfilet, de goudbruine frietjes en strooi hierover de kaas
- Zet de schaaltjes even in de oven zodat de kaas mooi smelt over de frietjes
- Haal ze dan uit de oven en verdeel de groentjes als laatste hierover. Werk af met de saus en serveer direct