Porties 2
Het gerecht is blijkbaar ontstaan door een kapper die bij een Shoarma zaak , in de buurt van zijn salon, regelmatig een schotel bestelde met al zijn favoriete ingrediënten. Deze schotel werd al snel ‘ kapsalon ‘ genoemd en werd razend populair. Thank god for Google 🙂
Ik wou al heel lang een ‘ homemade’ versie op de menu te zetten & dat deed ik deze week dan maar eens. Een geslaagde poging, het bleek ook echt héél simpel te zijn.

Equipment

  • 2 ovenschaaltjes of aluminium bakjes

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets
  • 2 handjes sla
  • 0,5 komkommer
  • Kerstomaatjes
  • Shoarma kruiden (verkrijgbaar bij AH)
  • 100 gr geraspte kaas
  • Frietjes

Voor de Saus :

  • 250 gr Griekse Yoghurt
  • 2 eetlepels Light Mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 teentje look
  • 1 handje fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel honing

Instructies 

  • Eerst gaan we de saus maken. Héél simpel : Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed.  Zet dan even opzij
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en was de sla
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin. ( Kruid wat af met peper en zout).
  • Meng er dan goed wat shoarma kruiden onder zodat de smaak echt overheerst
  • Bak de frietjes ondertussen goudbruin en laat de oven voorverwarmen op 200°
  • Vul dan de bakjes met de kipfilet, de goudbruine frietjes en strooi hierover de kaas
  • Zet de schaaltjes even in de oven zodat de kaas mooi smelt over de frietjes
  • Haal ze dan uit de oven en verdeel de groentjes als laatste hierover. Werk af met de saus en serveer direct
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It