Homemade Fruitbars

Equipment

  • Bakvorm ( ik gebruikte 25x25 XM)

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • 350 gr gemixt rood fruit (ik gebruikte diepvriesfruit maar vers kan ook)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 180 gr ongezouten roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies 

  • Rasp en pers de citroen. Houd de rasp en het sap bij, beiden in aparte kommetjes
  • Neem een mengkom en doe hierin 250 gr bloem & 140 gr suiker.
  • Meng dit met het bakpoeder, het vanille extract & de vanillesuiker goed door elkaar
  • Voeg het ei toe samen met 120 gr boter en kneed goed met je handen tot je een mooi egaal deeg krijgt.
  • Neem je bakvorm erbij en bekleed dit met een stukje bakpapier
  • Stort het deeg op de bodem en verdeel het evenredig ( met je handen) over heel de bodem.
  • Als je met diepvriesfruit werkt, laat het dan eerst ontdooien en leg het fruit even in een zeef zodat al het vocht weg is.
  • Meng het fruit met 40 gr. suiker, het citroensap en de maïzena
  • Verdeel het fruit dan over de bodem
  • Neem de overige 60 gr boter, de 100 gr bloem ,70 gr suiker & de citroenrasp en maak hier een kruimelig deeg van. Strooi dit dan over het fruit en nu kan je de bakvorm in de oven zetten!
  • Zet de bakvorm 45-50 minuten in de oven op 180°.
  • Laat hem nadien volledig afkoelen in de vorm en snijd dan in kleine reepjes.
  • Serveer met bloemsuiker & een héérlijk verse koffie!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It