Voor de zelfgemaakte pesto :
- 100 gr parmezaan
- 100 gr pijnboompitten
- 1 handje verse basilicum
- olijfolie
Voor de balletjes :
- 650 gr gehakt
- 2 eetlepels paneermeel
Voor de saus :
- 4 eetlepels mascarpone
- 1,5 eetlepel pesto
- 250 ml room
extra :
- 500 gr pasta (linguine)
- enkele zongedroogde tomaten
- verse basilicum
- pijnboompitten
Eerst gaan we de pesto balletjes maken! Doe de pijnboompitten, de Parmezaan en de basilicum in de hakmachine
Hak het geheel enkele minuten, dan is je droge pesto klaar! Je kan ook een eetlepel olijfolie toevoegen om een gladder mengsel te krijgen
Meng de droge pesto onder het gehakt en voeg het paneermeel toe.kruid het geheel goed af met peper & zout en draai er dan balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Kook terwijl de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
In een apart pannetje laat je de room opwarmen
Voeg dan de mascarpone en de pesto toe en kruid ook af naar smaak
Giet de saus bij de balletjes.
Serveer de pasta met de saus, balletjes en werk af met zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes.