- 250 gr patisseriebloem
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 zakjes vanille suiker
- 100 gr fijne witte suiker
- 125 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- Nutella
De voorbereiding van het deeg :
Mix de boter samen met de kristalsuiker, de vanille suiker en het vanille extract tot een mooi egaal mengsel
Voeg dan het ei toe en mix nog even goed door elkaar
In een aparte kom meng je de bloem samen met het bakpoeder
Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan het botermengsel en blijf goed mixen
Kneed het deeg dan even met je handen en maak er een mooie bal vorm van
Leg het deeg nu ( ingepakt in vershoudfolie) even een uur in de ijskast
De koekjes :
Neem het deeg uit de ijskast , laat 10 minuutjes rusten en rol het even door wat bloem zodat het niet plakt bij het uitrollen van het deeg
Leg een stukje bakpapier op je werkblad, leg er je deeg op en leg er dan terug een stukje bakpapier op. Zo kan je makkelijk het deeg uitrollen tot 0,5 cm dikte ongeveer.
Trek het bovenste stukje papier eraf en dan kan je de hartjes beginnen uitsnijden
Doordat het deeg nu minder hard is door het uitrollen, heb ik het nog even terug in de ijskast gelegd zodat mijn hartjes makkelijker uitgestoken konden worden.
Leg de hartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak deze nu 12-15 minuten op 180°
Laat ze nadien volledig afkoelen
Schep dan met een klein lepeltje een beetje Nutella op de achterkant van 1 koekje en druk er het andere koekje nadien op.
Smakelijk!