Voor de balletjes :
- 500 gr gemengd gehakt
- 3 à 4 eetlepels paneermeel
- Peper en zout
- 4 eetlepels Oregano
- 4 eieren
Voor de saus :
- 1 bokaal Basilicum passata (690 gr)
- 3 teentjes look
- 1 ajuin
- Oregano
- Peper & zout
Voor de balletjes :
Kook 4 eieren 10 minuten in licht gezouten water
Meng het gehakt samen met het paneermeel en de kruiden tot een goed geheel
Pel de eieren ( je kan dit best doen onder water, dan krijg je de pel er makkelijker van af)
Verdeel het gehakt in 4
Neem een ei en kneed het gehakt er mooi rond. Als je je handen even nat maakt, lukt het beter. Zorg ervoor dat het ei mooi midden in het gehakt zit zonder openingen
Leg de balletjes in een met boter ingevette ovenschaal en kruid nog even extra af met peper, zout en oregano
Zet ze in de oven voor 40-50 minuten op 180°
Voor de saus :
Mix kort de look samen met de ajuin in de keukenmachine
Fruit deze aan in wat olijfolie
Voeg dan de passata toe en kruid af naar smaak met peper, zout en Oregano
Serveer de balletjes samen met de saus en een heerlijke puree
Smakelijk!