- 1 builtje rijst
- Sugar snaps
- 1 rode ajuin
- 1 groene paprika
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels bloem
- 1 eetlepel paprikapoeder
Voor de saus :
- 20 gr maïzena
- 120 ml ananassap
- 120 ml water
- 100 gr ketchup
- 120 ml appelazijn
- 80 gr witte suiker
- 70 gr lichtbruine suiker
Voor de saus :
Roer de maïzena los in 20 ml water tot het volledig opgelost is
Doe de rest van de ingrediënten onder elkaar en breng zachtjes aan de kook in een steelpannetje
Laat even doorkoken en voeg dan de maïzena toe. Blijf met een garde roeren zodat de saus zeker niet aanbakt.
Wanneer de saus goed is ingedikt, haal je het pannetje van het vuur om af te koelen
Voor de kip :
Snijd de kipfilets in blokjes en meng in een kom met het bloem, het paprikapoeder, peper en zout
Zet een ruime pan op het vuur met wat olijfolie en bak de kippenblokjes goudbruin
Snijd de paprika in reepjes, de rode ajuin in halve ringen, halveer de sugar snaps en voeg alles toe bij de kippenblokjes
Laat alles even op een laag vuurtje staan en voeg nadien de saus toe
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en serveer met de saus
Smakelijk!