Om de Scampi's te maken :
- +/- 16 scampi's (ik reken er 8 per persoon maar meer kan natuurlijk ook!)
- Enkele eetlepels Patisseriebloem
- Enkele eetlepels Panco
- 3 eieren
Om de Saus te maken
- 1 fles Basilicum passata
- Basilicum kruiden
- Fetablokjes
- 2 teentjes look
Afwerking
- 1 zakje rijst
- Enkele verse blaadjes basilicum
Voor de scampi's :
Zorg er alvast voor dat je de scampi's enkele uren voordien uit de vriezer haalt zodat deze volledig kunnen ontdooien. Dep ze nadien af met keukenpapier.
Dan gaan we de scampi's paneren! Neem 3 aparte kommetjes erbij
In 1 kommetje doe je de bloem, in het 2de de Panco & in het laatste kommetje komen de geklutste eieren.
Ik kruid alle 3 kommetjes altijd af met peper & zout zodat de scampi's genoeg smaak hebben.
Haal de scampi's 1 voor 1 door de bloem, dan door het eiermengsel ( ze moeten volledig bedekt zijn met het mengsel) en als laatste goed door de Panco.
Leg de scampi's op een bord , kruid ze allen nog even af met peper en zout en zet even in de ijskast.
Voor de Saus :
Zet een sauspan op het vuur en fruit de geperste look aan in wat olijfolie.
Voeg de Basilicum passata toe & kruid naar smaak af met Basilicum kruiden, peper & zout.
Afwerking :
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Zet een ruime pan met genoeg olijfolie op het vuur en bak hier de scampi's nu goed in aan. Ze moeten echt goudbruin zijn & heel knapperig. Draai ze dus tijdig om!
Je kan ze ook frituren ( 2 minuutjes op 170°)
Neem de bordjes erbij en leg hier enkele grote eetlepels tomatensaus in.
Werk af met enkele krokante scampi's, fetablokjes, basilicum blaadjes & rijst
Smakelijk!