- 1 doos Filodeeg (260 gr.)
- 120 gr ongezouten roomboter
- 100 ml melk
- 120 ml room
- 2 eieren
- 120 gr suiker
- 1 theelepel vanille extract
Voor de afwerking :
- grof gehakte pistachenoten
- gedroogde rozenblaadjes
- Agave siroop
Laat het filodeeg ontdooien.
Neem de 2 rollen uit de verpakking en plooi het deeg (per 2) zoals een accordeon
Leg het in een ovenschaal mooi naast elkaar tot de ovenschaal gevuld is
Bak dit nu 10 minuten op 175°
Smelt dan de boter en bestrijk het deeg hiermee
Zet opnieuw 10 minuutjes in de oven op 175°
Klop dan de room, de melk, de suiker, de eieren en het vanille extract op in een kommetje tot een mooi egaal mengsel.
Giet het mengsel nu over het filodeeg, mooi verspreid. Zorg dat je deeg niet volledig bedekt wordt. Wanneer je bv een kleinere ovenschaal gebruikt, gebruik je een beetje minder van je mengsel.
Zet de schotel nu voor 30-45 minuten in de oven op 175°
Dan is het tijd voor de afwerking! Besprenkel met een beetje Agave siroop en nadien met de pistachenootjes en de rozenblaadjes
Smakelijk!