Hamburgers met krokante kip
Geïnspireerd op een receptje van ohmyfoodness.
Equipment
- Friteuse
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 250 ml karnemelk
- 1 eetlepel Sriracha
- 100 gr Tarwebloem
- 75 gr Maizena
- Paprikapoeder (naar smaak)
- 1 eetlepel bakpoeder
Voor de saus :
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Sriracha
Overig :
- Sla
- Augurkschijfjes
- Hamburgerbroodjes
- 1 tomaat
Instructies
Het maken van de kippenblokjes :
- Eerst gaan we de kip in kleine blokjes snijden.
- Leg ze dan in een diepe kom en giet er de karnemelk over.
- Meng met een eetlepel Sriracha en zet dan enkele uren in de ijskast ( minstens 2)
- Zet een mengkom klaar met daarin de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, de maïzena, en wat peper en zout.
- Leg nu de kippenblokjes hierin en meng alles goed door elkaar.
- Frituur de kippenblokjes 5 minuutjes op 180°.
Voor de saus :
- Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
Voor de afwerking :
- Neem je Hamburgerbroodjes erbij
- Beleg met sla, augurk, tomaat en werk af met enkele kippenblokjes
- Overgiet met wat saus en smakelijk eten!