- 3 à 4 kipfilets
- 0,5 broccoli
- 0,5 courgette
- 200 gr sugar snaps
- 250 gr noedels
Voor de Teriyaki saus :
- 100 ml water
- 150 ml sojasaus
- 4 eetlepels honing
- 10 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel Sesamolie
Snijd de groenten fijn en snijd de kipfilets in kleine blokjes
Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en bak nu de groentjes samen met de kip gaar
Zet een apart sauspannetje op het vuur om de Teriyaki saus te maken.
Doe hierin de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker en laat koken. Roer wel regelmatig zodat het zeker niet aanbrand.
Mix in een kommetje het water met de maïzena tot er geen klonters meer inzitten en voeg dit dan toe aan de saus
Blijf goed doorroeren
Zet ondertussen het vuur zachter, de bedoeling is dat de saus net indikt, maar het mag zeker geen dikke siroop worden
Kook vervolgens de noedels zoals aangegeven op de verpakking
Meng de noedels met de groenten, de kip en de saus. Serveer eventueel nog met wat grofgesneden walnoten.
Smakelijk!