Voor de chocomousse :
- 250 gr witte chocolade
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml volle melk
- 1 zakje vanille suiker
- 250 ml slagroom
Voor de frambozenvulling :
- 1 blaadje gelatine
- 200 gr diepvriesframbozen (je moet 100 gr overhouden nadat je het mengsel hebt gezeefd dus ik gebruikte wat meer voor de zekerheid)
- 1 eierdooier
- 1 ei
- 40 gr suiker
- 40 gr boter
Voor de bodem :
- enkele verkruimelde speculaasjes
Voor de afwerking :
- Oranje Cacaoboter spray
- Halloween versiering naar keuze
Voor de chocomousse :
Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
Meng dan de gelatine blaadjes onder de hete melk.
Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker. ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven
Voor de frambozen vulling :
Pureer de frambozen en zeef ze vervolgens. Je moet 100 gram overhouden.
Dit mengsel voeg je samen met de suiker , de eierdooier en het ei in een steelpannetje. Verwarm dit samen op een laag vuurtje.
Het mengsel zal nu wat dikker worden, maar zorg er zeker voor dat het niet kookt. ( bij 85° ongeveer mag je het van het vuur halen)
Giet het frambozenmengsel door een fijne zeef en roer de uitgelekte gelatine erdoor.
Snijd de boter in kleine stukjes en roer deze door de vulling.
Neem een brownieblik (20CM x 20CM) en neem een beetje zilverpapier.
Maak nu een rechthoekige balkvorm met het zilverpapier en bekleed dit nadien met vershoudfolie.
Hierin giet je het frambozenmengsel en dit ga ja nu invriezen
De afwerking :
Neem de chocolademousse en bekleed 1/3de van de vorm met de mousse
Neem de frambozenstaaf uit de vorm en leg die op de chocomousse
Vul nadien de vorm met de overgebleven chocomousse en schud eens goed met de vorm zodat je geen luchtbellen hebt.
Als laatste druk je de de geplette speculaas brokjes in de chocomousse en dit geheel vries je dan weer een nachtje in.
Dan ontvorm je de chocomousse voorzichtig.
Zet dit op een rooster en spuit nu je cacaoboter spray over de chocomousse. Werk af met de halloween decoratie
Zet de chocomousse enkele uren in de ijskast alvorens hem te serveren.
Smakelijk!