Zalm in héérlijk krokant filodeeg, met witte wijnsaus en gewokte groentjes

Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de zalm :

  • 2 smalle stukken zalm
  • 4 vellen filodeeg
  • 150 gr spinazie
  • 150 gr Ricotta
  • 2 teentjes look
  • 35 gr boter (gesmolten)

Witte Wijnsaus :

  • 150 ml room
  • 150 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • Citroensap

Groentjes :

  • 0,5 courgette
  • 1 kleine wortel
  • 1 preistengel

Instructies 

Voor de zalm :

  • Haal het filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Pers de teentjes look en fruit deze wat aan in een ruime pot op het vuur met wat olijfolie
  • Doe hier de spinazie in en laat slinken. Kruid af met peper & zout
  • Leg de spinazie dan in een vergiet en druk al het vocht er goed uit
  • Meng er dan de Ricotta onder en kruid af met peper en zout naar smaak
  • Leg een vel filodeeg klaar en bestrijk deze met de gesmolten boter. Leg hier bovenop het 2de vel en bestrijk opnieuw met een beetje boter
  • Leg het stuk zalm op het filodeeg bedek met een goed stuk spinazie/Ricotta mengsel
  • Rol het nu mooi op en draai het even aan de zijkanten dicht. Zorg dat het filodeeg afsluit aan de onderzijde van de zalm.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer opnieuw in met wat boter
  • Bak de zalm nu 20 minuutjes op 180°.

Witte wijnsaus :

  • Doe de witte wijn in een steelpannetje en verwarm dit even. Voeg dan de visfond toe, laat langzaam inkoken en voeg dan de room toe
  • Voeg als laatste een lepeltje citroensap toe en kruid goed af met peper ( en zout) naar smaak.
  • Wanneer de saus niet goed genoeg bind, kan je een eetlepel Maizena toevoegen.

Gewokte groenten

  • Snijd de courgette, de wortel en de prei julienne. ( in lange smalle reepjes)
  • Wok ze met wat olijfolie gaar in een wokpan en kruid goed af met peper en zout

De afwerking :

  • Plaats de groentjes centraal op het bord en leg hierboven op de zalm. Werk af met de de saus. Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It