- 200 ml volle room
- 250 ml Mascarpone
- 200 gr. speculaaspasta
- 2 eieren
- 4 verkuimelde speculaaskoekjes
- 24 framboosjes (3 per glaasje)
- 1 eetlepel kristalsuiker
- Bloemsuiker voor de afwerking
Splits de eieren en klop de 2 dooiers goed op tot een luchtig mengsel samen met de suiker. Zorg ervoor dat je een witgele kleur krijgt en het mengsel luchtig aanvoelt.
Klop in een andere kom de eiwitten goed stijf.
Klop dan de room stijf en voeg hier de mascarpone aan toe. Meng goed.
Zet de speculaaspasta enkele seconden in de microgolf en voeg hem dan toe aan het Mascarpone mengsel. Zorg ervoor dat de speculaaspasta zeker niet te warm is, anders kan je mengsel gaan schiften.
Voeg dan het ei-suiker mengsel en voorzichtig onder en als laatste schep je het eiwit er voorzichtig door met een spatel zodat de mousse zeer luchtig blijft.
Giet dan de mousse in de kommetjes en zet enkele uren in de ijskast om op te stijven.
Werk bij het opdienen af met de verkruimelde speculaas , de framboosjes & de bloemsuiker.
Smakelijk!