Winters Appeltaartje met pudding , kaneel & speculaaskruiden

Equipment

  • 1 bakvorm met een losse bodem ( 26CM)

Ingrediënten

Voor de taartbodem :

  • 2 eieren (van 1 enkel de dooier)
  • 100 gr bruine bastardsuiker
  • 250 gr patisseriebloem
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Voor de pudding :

  • 4 eieren (enkel de dooiers)
  • 120 gr kristalsuiker
  • 50 gr vanillepuddingpoeder
  • 5 dl volle melk
  • 1 koffielepel vanille extract

Voor de appeltjes :

  • 4 grote jonagold appels
  • boter
  • Bruine suiker & kristalsuiker
  • Kaneel

Instructies 

Voor de taartbodem :

  • Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een grote mengkom, en meng met je handen het geheel tot een mooi egaal bolletje
  • Strooi wat bloem over je werkblad, rol het deeg uit met behulp van een deegroller
  • Til het uitgerolde deeg voorzichtig op en leg het in een ingevette taartvorm. ( Degene die ik heb gebruikt had een diameter van 26 cm).
  • Druk het deeg goed aan en snij het overtollige deeg boven de rand weg.
  • Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork en zet de vorm even opzij in de ijskast

Voor de pudding :

  • Klop de dooiers op met de kristalsuiker. Zorg dat het een lichte kleur krijgt.
  • Voeg het puddingpoeder toe en een koffielepel vanille extract
  • Zet een pannetje op het vuur met de melk
  • Giet een beetje warme melk bij het ei mengsel en klop het goed los
  • Giet het ei mengsel dan bij de melk in het pannetje en roer goed
  • Blijf goed roeren tot het mengsel mooi is ingedikt. Stort het dan in een ovenschaal.
  • Leg er dan een velletje plasticfolie over en zet het in de ijskast.

De appeltjes :

  • Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes
  • Zet een pannetje op het vuur en smelt er wat boter in
  • Voeg de appeltjes toe en laat even bakken
  • Strooi er wat suiker over en laat de appeltjes karamelliseren. Laat ze vervolgens uitlekken in een zeef

De afwerking :

  • Smeer de ingedikte pudding uit over de bodem en werk af met de appeltjes
  • Zet de taart 40-50 minuten in de oven op 180°
  • Werk af met poedersuiker bij het serveren
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It