Panna Cotta met Baileys, gekarameliseerde Hazelnoten & Speculaas ijs

Porties 6 personen

Equipment

  • Siliconen Bakvorm naar keuze

Ingrediënten

Voor de hartjes :

  • 450 ml Slagroom
  • 60 ml Baileys (+ extra voor de afwerking)
  • 1 eetlepel Vanille Extract
  • 3 eetlepels Suiker
  • 4 blaadjes Gelatine

Voor de Hazelnoten :

  • 100 gr Hazelnoten
  • 60 ml water
  • 60 gr suiker

Extra :

  • Speculaas ijs
  • Speculaas crumble

Instructies 

Voor de hartjes :

  • Laat de gelatine blaadjes weken in koud water
  • Giet de slagroom samen met de Baileys in een pannetje en zet dit op het vuur
  • Voeg de suiker toe
  • Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg die al roerend toe in het warm Baileys mengsel
  • Voeg ook de suiker toe en laat het mengsel 1 minuut koken, haal het dan van het vuur
  • Giet het mengsel in de siliconen vorm en laat het 2 uur opstijven in de ijskast. Zet het nadien een nachtje in de vriezer, zo kan je de dessertjes ook makkelijker ontvormen

Voor de hazelnoten :

  • Zet een pannetje op het vuur met hierin de hazelnoten, het water en de suiker
  • Laat het nu op een gemiddeld vuurtje staan zodat het mengsel kan karameliseren
  • Zorg dat de hazelnoten niet aanbranden en houd het vuur in het oog
  • Laat ze afkoelen en snijd ze dan in grove stukken

Voor de afwerking :

  • Leg de panna cotta op de bordjes
  • Voeg wat hazelnoten toe en een scheut Baileys
  • Serveer met speculaas ijs & stukjes speculaas
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It