Hotdogs met spek, ui & cheddar saus
Inspiratie : Oh My Foodness
Ingrediënten
- 4 hotdogbroodjes
- 4 plakjes dun ontbijtspek
- 2 grote ajuinen
- Gebakken uitjes
Voor de kaassaus :
- 150 gr geraspte Cheddar
- 250 ml melk
- 15 gr boter
- 1 eetlepel bloem
- Peper & zout
Instructies
- Wikkel de plakjes spek rond de hotdogworstjes
- Doe wat boter in een grillpan en grill de worstjes totdat ze gaar zijn en het spek krokant gebakken is
- Snijd de ajuinen in grote ringen en bak deze apart in boter aan
Om de kaassaus te maken :
- Voeg de boter toe in een pannetje en laat smelten
- Voeg de bloem toe en roer goed. Zodra je de geur van koekjes riekt, giet je de melk erbij
- Blijf nu goed roeren tot je een dikkere saus krijgt
- Haal de pot dan van het vuur en voeg de cheddar toe. Roer goed tot de kaas gesmolten is en kruid af naar smaak met peper & zout.
De afwerking :
- Zet de broodjes kort in de microgolf ( 20 seconden)
- Beleg ze met de gebakken ajuin ringen en de hotdogworsten
- Werk af met de Cheddar saus en de gebakken uitjes
- Smakelijk!