Pita broodjes met zelfgemaakte sappige pesto balletjes, zongedroogde tomaatjes & pesto mayonaise
Het is eens iets anders dan de klassieke vettige pita broodjes die we allemaal heel graag eten. ( Zeker na een nachtje stappen:) )Deze versie mag zeker niet onderdoen! De pesto balletjes zijn echt heel sappig waardoor ze echt onweerstaanbaar zijn!
Ingrediënten
Voor de balletjes :
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr pijnboompitten
- handje vol Basilicum kruiden
- 500 gr gemengd gehakt
- Peper/Zout
Voor de Pesto Mayonaise
- 6 eetlepels Mayonaise
- 4 eetlepels Yoghurt
- 2 eetlepels Pesto
Overig :
- Rucola
- 6 Pitabroodjes
- Zongedroogde tomaatjes
Instructies
- Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken
- Voeg eventueel een lepel olijfolie toe
- Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout
- Rol hier nu kleine balletjes van en bak deze gaar in wat boter
- De balletjes zijn niet zo heel stevig dus draai ze voorzichtig om en zet het vuur niet te hoog
- Om de pesto mayonaise te maken meng je alle ingrediënten in een kommetje
- Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade
- Vul met de balletjes, wat tomaatjes en werk af met wat pesto mayonaise
- Goddelijk lekker!