Voor de balletjes :
- 500 gr. gehakt
- 2 teentjes look
- 80 gr. Parmezaan poeder
- 50 gr. paneermeel
- 1 ei
- Peper & zout
Overig :
- 300 gr. Chinese eiernoedels
- Cashewnoten
- Enkele stengels pijpajuin
Voor de Teriyaki Saus :
- 150 ml Sojasaus
- 1 eetlepel Sesamolie
- 4 eetlepels Honing
- 10 eetlepels donkerbruine bastardsuiker (+ 100 gram extra)
- 100 ml water
- 2 eetlepels Maizena
Eerst gaan we de saus maken :
Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker (10 eetlepels) en laat koken. Roer wel regelmatig zodat het zeker niet aanbrand.
Mix in een kommetje het water met de maïzena tot er geen klonters meer inzitten en voeg dit dan toe aan de saus
Zet ondertussen het vuur zachter, de bedoeling is dat de saus net indikt, maar het mag zeker geen dikke siroop worden
Dan gaan we de balletjes rollen :
Doe het gehakt samen met de geperste look, het ei, Parmezaan poeder , peper & zout en als laatste het paneermeel in een grote kom.
Rol er nu mooie balletjes van.
Zet dan een ruime pan op het vuur met wat boter
Bak de balletjes goudbruin
Voeg enkel eetlepels water in de pan en voeg dan de 100 gr donkerbruine suiker toe
Roer nu goed en wacht tot de suiker en het water wat begint te koken. Je zal zien dat de massa iets dikker wordt en dit zorgt voor een mooie glanzende laag over je balletjes. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig
Dan voeg je de Teriyaki saus toe
De afwerking :
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
snijd de cashewnoten in grove stukken samen met de pijpajuin en wok deze beide even snel in de wokpan.
Serveer de bordjes met de noedels, de balletjes en wat saus, samen met de cashewnoten en de pijpajuin.
Smakelijk!