Voor de cake :
- 4 eieren
- 1 eetlepel kaneel
- 0,5 eetlepel nootmuskaat
- 120 gr walnoten
- 250 ml zonnebloem olie
- 2 eetlepels vanille extract
- 250 gr blonde cassonade suiker
- 330 gr zelfrijzende bloem
- 350 gr geraspte wortelen
- 1 zakje Vanille suiker
Voor de topping :
- 150 gr roomboter
- 250 gr roomkaas
- 150 gr poedersuiker
- 1 eetlepel vanille extract
De cake :
Neem de olie, de eieren en het vanille extract en meng alles met een mixer goed onder elkaar in een grote mengkom
Voeg dan de bruine suiker en de vanillesuiker toe en mix opnieuw
Voeg dan de zelfrijzende bloem toe samen met de kaneel en het nootmuskaat
Neem ( indien ter beschikking) een hak molen erbij en hak de walnoten fijn. ( Let op dat je ze niet te fijn mixt).
Voeg de stukjes toe aan het mengsel
De geraspte wortelen heb ik ook in de hak molen gestoken, anders gaan de stukjes wortel te grof zijn in het beslag. ( Dit is tevens ook veel sneller dan dat je wortelen zelf moet beginnen raspen)
Voeg de worteltjes als laatste ook toe aan het beslag en mix alles nog eens goed
Neem je ronde bakvorm en leg hier een stukje bakpapier in
Giet het beslag in de vorm en zet de cake 40-50 minuten in de oven op 180°
De topping :
Het belangrijkste is dat je ziet dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Leg dus je roomkaas + de boter een half uur voordien uit de ijskast
Mix de boter samen met het poedersuiker tot een egaal geheel
Voeg dan de roomkaas toe en schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Ik heb de spuitzak nog even in de ijskast gelegd zodat ik mooie toefjes kon spuiten op de cake.
En nu genieten maar!
Smakelijk!