Chili Con Carne

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • 2 zoete ajuinen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 ml rode wijn
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder (optioneel)
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 blik rode bonen (400 gr.)
  • 300 ml runderbouillon (300 ml water + 1 blokje runderbouillon opgelost)

Instructies 

  • Snijd de ajuinen fijn en pers de look
  • Zet een ruime pan op het vuur en fruit de look en de ajuinen wat aan in olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en bak mooi goudbruin
  • Snijd de zoete puntpaprikas in fijne stukjes
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes, en snijd dan in kleine stukjes
  • Doe dit nu samen met de puntpaprikas onder het gehakt
  • Voeg dan het komijn poeder en het paprikapoeder toe ( naar smaak eventueel chilipoeder ook) en de lepel bruine suiker
  • Voeg de tomatenpuree en de laurierbladjes hieraan toe en blus dan met de rode wijn. Laat even koken zodat het meeste van de alcohol kan verdampen
  • Giet er dan de rundsbouillon bij samen met de tomatenblokjes en als laatste de bonen.
  • Proef en kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Verwijder de Laurier blaadjes en serveer de Chili met rijst en zure room, smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It