- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- 2 zoete ajuinen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 rode peper
- 1 eetlepel bruine suiker
- 100 ml rode wijn
- 500 gr gemengd gehakt
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel chilipoeder (optioneel)
- 3 blaadjes laurier
- 1 blik rode bonen (400 gr.)
- 300 ml runderbouillon (300 ml water + 1 blokje runderbouillon opgelost)
Snijd de ajuinen fijn en pers de look
Zet een ruime pan op het vuur en fruit de look en de ajuinen wat aan in olijfolie
Voeg het gehakt toe en bak mooi goudbruin
Snijd de zoete puntpaprikas in fijne stukjes
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes, en snijd dan in kleine stukjes
Doe dit nu samen met de puntpaprikas onder het gehakt
Voeg dan het komijn poeder en het paprikapoeder toe ( naar smaak eventueel chilipoeder ook) en de lepel bruine suiker
Voeg de tomatenpuree en de laurierbladjes hieraan toe en blus dan met de rode wijn. Laat even koken zodat het meeste van de alcohol kan verdampen
Giet er dan de rundsbouillon bij samen met de tomatenblokjes en als laatste de bonen.
Proef en kruid naar smaak af met peper en zout.
Verwijder de Laurier blaadjes en serveer de Chili met rijst en zure room, smakelijk!