Speculaascupcakes ♡︎

Porties 16 stuks
Op basis van een receptje van Cookameal

Ingrediënten

Voor de cupcakes :

  • 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 250 gr Kristalsuiker
  • 250 gr zelfrijdende bloem
  • 4 eieren
  • enkele eetlepels melk

Voor de topping :

  • 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gr gesuikerde en geconcentreerde melk
  • 4 eetlepels Speculaas pasta
  • Enkele Speculaaskoekjes + enkele grof verkruimeld

Instructies 

Voor de cupcakes :

  • Eerst gaan we de boter, samen met de suiker , de vanillesuiker en het vanille extract mooi opkloppen met een mixer. Meng goed tot je een mooi egaal beslag hebt
  • Doe de eieren bij het mengsel en blijf goed mixen. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het beslag zal zijn.
  • Neem het zelfrijzend bloem en voeg dat in stukjes toe aan je beslag, terwijl je mixt. Voeg nu ook enkele lepels melk toe. ( 3 à 4)
  • Neem je cupcakevorm en leg je papiertjes mooi in de vormpjes
  • Neem een ijsschepper en schep nu mooie bolletjes om in je cupcake vormpjes te leggen
  • Verwarm de oven voor op 175° en bak de cupcakes 18 à 20 minuten
  • Laat ze even afkoelen alvorens je ze uit de bakvorm haalt

Voor de topping :

  • Klop eerst de boter enkele minuten tot een glad geheel
  • voeg dan de geconcentreerde melk en de speculaas pasta toe
  • Doe het geheel in een spuitzak ( met een spuitmondje naar keuze) en leg die nog even in de ijskast zodat je mooie toefjes kan spuiten
  • Wanneer je de toefjes gespoten hebt, werk je af met kruimeltjes speculaas en een speculaas koekje
  • Smakelijk!
  • Je kan ze best in de ijskast bewaren, maar neem ze tijdig uit de ijskast indien je er enkele wilt serveren! De bedoeling is dat de topping en het cakeje lekker mals zijn.
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It