- 2 vellen bladerdeeg
- 1 blik zwarte olijven zonder pit
- 2 teentjes look
- Olijfolie
- tijm
- Snoeptomaatjes
Rol de vellen bladerdeeg open en pak je uitsteekvormpje erbij. Steek nu zoveel kerstboompjes uit als je kan, afhankelijk van de grootte van je vormpje.
Leg de kerstboompjes op met bakpapier bekleedde bakplaat en prik er enkele gaatjes in met een vork zodat ze niet te hard gaan rijzen in de oven.
Steek ze 10/12 minuutjes in de oven op 175°. Druk ze nadien wat plat met een vork en zet ze even opzij ( bewaar ze nog even op de bakplaat)
Dan gaan we de olijventapenade maken. Doe de zwarte olijven samen met de teentjes look, een koffielepel tijm en 2 eetlepels olijfolie in de mixer
Mix goed en voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe.
Besmeer de kerstboompjes dan met de tapenade en leg er enkele schijfjes tomaat op. Bestrooi ze nog met een beetje tijm en zet ze nog even in de oven voor 10 minuutjes.
Ready to serve. Smakelijk!